Tunnista tarve laskurahoitukselle

Onko laskurahoitus oikea tuote yrityksellenne

Laskurahoitus on yksi nopeiten kasvavista yritysten rahoituksen muodoista. Syynä tähän on nopea käyttöönotto, puhutaan tunneista. Laskurahoitus toimii myös todella joustavana elementtinä aina kulloisenkin tarpeen mukaan.

Mistä tietää onko laskurahoitus oikea väline omalle yritykselle

Alla lyhyt lista, mistä löytyy usein sellainen kohta jota laskurahoituksella voidaan tehostaa

Ehkä useiten näistä listan kohdista löytyy pitkät maksuehdot. Mutta usein kun pitkät maksuehdot on laskurahoituksen avulla tasattu, käytetään laskurahoitusta lisäksi tulorahoituksella kasvamiseen. Usein myös nopeaksi hiottu kassankierto kannustaa laskuttamaan ajallaan. Joka kerta kun lasku lähetetään, tulee siitä aina osa tai kaikki tilille.

Usein kysytyt kysymykset laskurahoituskesta löydät täältä!

Kenelle laskurahoitus sopii

Laskurahoitus sopii kaikenkokoisille yrityksille toimialaan katsomatta. Laskujen määrällä tai koolla ei ole merkitystä, ei myöskään sillä tehdäänkö B2B vai B2C kaupppaa. Erityisen tyytyväisiä asiakkaita löytyy vaikkapa rakennus- ja talotekniikkapuolelta, jossa maksuajat ovat pitkiä ja työt edellyttävät esim. tarvikehankintoja jo kauan ennen kuin asiakasta päästään laskuttamaan.

Miten sitten laskurahoitus käytännössä toimii

Yksinkertaistettuna laskurahoitus tuo yrityksen laskuista rahat tilille heti kun ne on lähetetty. Rahoitusaste voi olla esimerkiksi 50-100%. Eli 100% rahoitusaste tuo laskusta kaikki rahat tilille heti, 50% taas puolet. Rahoitusastetta voi myös vaihdella kausittain sen mukaan, mikä on kulloinenkin rahan tarve. Asiakas tekee laskun, me tilitämme siitä rahat ja hoidamme koko laskun elinkaaren.

Kenelle laskurahoitus ei sovi

Laskurahoitus sopii liki kaikenlaisiin tilanteisiin, mutta seuraavat asiat estävät usein luottopäätöksen saamisen

Hyvä nyrkkisääntö on, että kassakriisiin kannattaa varautua ajoissa. Lue täältä lisää aiheesta!

Paljonko laskuja tarvii olla jotta laskurahoituksen voi ottaa käyttöön

Jos nopeampi kassankierto auttaa yritystänne, niin meille ei ole tärkeää minkä verran laskuja lähetät. Isot ja pienet asiakkuudet ovat meille tervetulleita. Laskemme mielellämme tarjouksen juuri teidän yrityksen tarpeisiin. Usein myös voidaan kulloisenkin tilanteen mukaan muuttaa nopeasti rahoitusastetta.

Mitä laskurahoitus maksaa

Hinta on toki yksi yleisimmin kysytyistä kysymyksistä. Olemme koostaneet tästä esimerkkilaskelmin myös blogin, mistä löytyy esimerkki laskelmia.

Laskurahoituksen vertailu, mitä tulee ottaa huomioon

Huomiotavia asioita ovat usein esimerkiksi:

Käytettävä taloushallinnon järjestelmä

Taloushallinnon järjestelmä tai toiminnanohjausjärjestämä on tärkeä osa laskurahoittajan valintaa. Kukaan ei halua ylimääräisiä työvaiheita laskun lähettämiseen. Voimme noutaa liki kaikista taloushallinnon järjestelmistä laskut suoraan rahoitukseen, näin käyttäjälle ei tule ylimääräisiä työvaiheita laskun toimittamisen kanssa. Laskut tehdää edelleen tutussa laskutus- tai toiminnanohjausjärjestelmässä. Muutamia esimerkkejä, Netvisor, Procountor, Briox, Easoft. Erilaisia ohjelmistoja ja liitoksia on kymmeniä, kysy näistä lisää myynnistämme vaikka täältä! Ja jos käytössä ei ole mitään järjestelmää, voi laskut tehdä myös KTI Online laskutusohjelmistolla jonka käyttö on ilmaista.

Limiitin koko

Limiitin koko ja laskurahoittajan sitoutuminen siihen on tärkeä juttu. Aina kun laskemme uuden asiakkaan kanssa tarjouksen, huolehdimme myös siitä että heille on aina limiitti käytössä ja myös kasvuvara sille. Meillä on hienoja tarinoita miten asiakas on kasvanut kanssamme 10-kertaiseksi siitä millä yhteistyö aikanaan aloitettiin.

Muistutus ja perintäpalvelu

Laskun elinkaari kokonaisuudessaan on todella tärkeä huomioida. Tarjoamme aina mallin jossa hoidamme laskun koko elinkaaren, rahoituksesta aina muistutukseen ja mahdolliseen perintään. Asiakas voi myös KTI Online järjestelmästä käydä katsomassa mikä on laskun tila.

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö, tai vaikka sivustomme chatista. Palvelemme jokaisessa kanavassa!