Varaudu kassakriisiin ajoissa

Varaudu kassakriisiin ajoissa

Kun katsomme yritysmaailmaa rahoittajan sekä maksuvalvojan penkiltä, näkyy tarjouspyynnöissä usein yhdistävänä tekijänä se, että ne tulevat liian myöhään.

Elementtinä laskurahoitus on nopea ja joustava ottaa käyttöön, mutta jos riskiluokka on päässyt huonoksi, emme mekään voi tarjota rahoitusta. Vaarallisinta tässä on yrittäjän kannalta se, että riskiluokan ollessa toiminta jatkuu toki ehkä normaalisti, mutta kasvua helpottavat rahoitukset usein ovat saavuttamattomissa. Tämä taas voi jatkossa hidastaa kasvua.

Varaudu rahoitustarpeeseen ajoissa

Usein viivästyneet laskut tai jopa luottotappio voi tulla hyvinkin tutulta ja pitkäaikaiselta asiakkaalta. Näin siihen varautuminen on vaikeaa. Tämän jälkeen taas voi juurikin riskiluokka tippua ja sitten toisen asiakkaiden osalta esimerkiksi laskurahoitus ei onnistu.

Kun näissä pelaa etukäteen varman päälle, ei tule tilanteita missä kassakriisi yllättää silloin kun sitä vähiten odottaa. Kannattaa tehdä joskus leikkimielinen happotesti omalle kassalla, jos ne kaikki varmat laskut eivät kotiutuisikaan ajallaan niin selviäisikö yrityksesi kaikista velvoitteista.

Pyydä tarjous ajoissa kaiken varalta

Neuvomme onkin, pyytää tarjous hyvissä ajoin. Tarjous laskurahoituksesta ei sido mihinkään, eikä maksa mitään. Jos nyt pohdit tulevia urakoita tai laskutuksia ja niistä kotiutuvia rahoja, voit pyytää tarjouksen ja laskea miten nopeampi kassavirta auttaisi yritystäsi. Etukäteen pyydetyssä tarjouksessa, esimerkiksi urakkaa laskiessa voit suoraan laskea laskurahoituksen kulut kaupan hintaan. Näin kassa kiertää ja rahoituselementin kulut ovat hyvin hallinnassa.

Toimiva myyntilaskujen rahoitus sulkee usein pois ostolaskujen rahoituksen tarpeen

Joskus kannattaa laskea, paljonko on rahaa ulkona myyntilaskuissa ennen eräpäivää. Tälläisissä tilanteissa usein herätään siihen, että tarvittaisiin ostolaskuihin rahoitusta. Mutta jos myyntilaskutus on hoidettua ajallaan ja siihen on rahoitus, motivoi se sekä laskuttamaan ajallaan ja lisäksi jatkuvasti etukäteen kotiutuvalla rahalla voidaan hoidaa ostolaskujen maksu.

Kenelle laskurahoitus sopii

Laskurahoitus sopii ihan kaikenkokoisille yrityksille, toimialaan katsomatta. Edes laskujen määrällä tai summalla ei ole merkitystä. Myös sekä B2B ja B2C laskut voidaan rahoittaa.

Mutta suurin etu ehkä saavutetaan aloilla joilla työtä tai toimistusta koskevat laskut tulevat ennen kuin itse päästään laskuttamaan. Näitä ovat esimerkiksi henkilöstövuokraus, erilainen urakointi ja toki laajasti erilaiset muutkin työt.

Mitä hyötyä laskurahoituksesta sitten on

Mitä laskurahoitus maksaa

Toki tämä on yksi kysyinpiä kysymyksiä, koostimme näistä oman bloggauksen missä mukana myös erilaisia esimerkkilaskelmia. Linkki blogiin tässä, mitä laskurahoitus maksaa?

Tarviiko laskurahoitus erillisen ohjelmisto tai tuleeko asiakkaalle lisää työvaiheita

Ei tule. Voimme noutaa laskut eri tavoin liki kaikista taloushallinnon järjestelmistä. Voit tehdä laskut jatkossakin tutulla laskutusohjelmistollasi, noudemma laskut suoraan sieltä. Oli käytössäsi sitten vaikkapa Netvisor, Briox, ProCountor tai melkeimpä mikä tahansa muu, voimme noutaa laskut suoraan. Samoin voimme noutaa laskut useista toiminnanohjausjärjestelmistä. Ja jos asiakkaalla ei ole lainkaan laskutusohjelmaa, tarjoamme käyttöön ilmasen ja modernin KTI-Online ohjelmiston.

Tässä vielä usein kysyttyjä kysymyksiä laskurahoituksesta.

Laskurahoitus UKK!

Miten saan tarjouksen laskurahoituksesta

Saat sen mistä kanavasta haluat. Voit täyttää yhteydenottolomakkeen täältä, laittaa sivuiltamme chat viestin, tai poimia yhteystiedoistamme haluasi myyjän ja laittaa suoraan hänelle viestiä.

KTI - Sami