Huolehdi yrityksesi riskiluokituksesta

Tarkkaile yrityksesi riskiluokkaa

Yrityksen riskiluokka on seikka, mihin kiinnitetään liian vähän huomiota silloin kun ei ole ongelmia kassankierron tai erääntyneiden laskujen kanssa. Riskiluokitus on näkymätön mittari, joka nousee esiin aina kun haetaan esimerkiksi rahoitusta.

Mistä riskiluokka muodostuu

Yrityksen riskiluokitus muodostuu useista tekijöistä ja arviointimenetelmistä, joita käytetään arvioimaan yrityksen riskiprofiilia.

Miten riskiluokka pidetään hyvänä

Yrityksen riskiluokituksen pitäminen hyvänä tai parantaminen vaatii huolellista riskienhallintaa ja strategista päätöksentekoa. Alla on joitain keskeisiä tekijöitä, jotka voivat auttaa yritystä pitämään riskiluokituksensa hyvänä:

Toimi ajoissa omien saataviesi ja ostolaskujen kanssa

Usein kuitenkin parhaat neuvot ovat yksinkertaisia. Silloin kun kaikki toimii, kannattaa tehdä pieni riskianalyysi ja varautua ilman syytä huonoihin aikoihin. Ja jokainen oma ostolasku, mikä myöhästyy on potentiaalinen tekijä sille, että riskiluokka huononee. Jos yritykselläsi on erääntyineitä laskuja, ole ajoissa laskuttajaan yhteydessä. Sovi aikataulu maksuille, oli se sitten osasuoritus tai eräpäivän siirto niin toimi ajoissa. Kukaan velkoja tuskin alkaa hankalaksi kun hänkin osaa varautua joko pieneen viivästykseen, tai osasuoritukseen.

Toimi samoin myös omien saataviesi kanssa, kysy ajoissa maksujen perään, tai ota ammattilainen hoitamaan muistutuspalveluasi.

Lisää perintäpalvelusta voit lukea täältä!

Ota laskurahoitus ajoissa käyttöön ja kerää kassaan puskuria

Laskurahoituksella voit läpi vuoden varmistaa sen, että kassa kiertää ja jokaisesta lähetetystä laskusta tulee aina heti rahaa tilillesi. Laskurahoituksesta voit myös pyytää tarjouksen vaikka ennakkoon. Tarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään, eikä maksa mitään. Täällä usein kysytyt kysymykset laskurahoituksesta, ja täällä hinnoittelun raameja.

Tarjouksen voit pyytää myynnistämme, tai täyttämällä tämän lomakkeen niin olemme teihin yhteydessä.