Laskurahoituksen vertailu

Sami Saarenpää

Laskurahoitusta miettiessä tulee usein tilanne että tarjousten vertailu saattaa olla haastavaa. On useita liikkuvia osia ja hinnoittelumalleja on erilaisia. Niin pelkälle laskutukselle kuin laskurahoitukselle. Niinpä ajattelimme koostaa vähän asioita, mitä kannattaa ottaa huomioon kun ottaa palveluita käyttöön. Koska saattaa olla että jokin kulu jossain saattaa myös poistaa toisia kuluja.

Mutta käydään asiaa lyhyen blogin muodossa läpi.

Laskutus

Toimintaa helpottava palvelu saattaa joskus olla pelkkä laskutus, jos tilanne kassan kanssa on sellainen, että mielestämme laskurahoitus ei ole edes oikea tuote, saattaa ratkaisu olla pelkkä laskutus. Tässä mallissa lataamme aineiston suoraan nykyisestä ohjelmistostasi, lähetämme sen ja hoidamme reskontran toimet. Tämän jälkeen maksuaineisto palautetaan järjestelmään. Aidosti helpottava toimenpide, vai moniko on tuskaillut sen perään kun muistutukset ja kohdentamiset vievät aikaa. Laskutuksen integraatiosta itsessään ei ole kuluja. Pelkkä laskun lähettäminen, esimerkiksi verkkolasku 0.75€ joka sisältää kaiken, myös reskontran.

Laskurahoitus

Laskurahoitus on usein oikea tuote, jos maksuehdot ovat pitkiä, tai jotkin tarjouspyynnöt vaativat vieläkin pidempiä maksuehtoja. Näin laskurahoituksen ollessa käytössä, hoidamme laskun lähettämisen, ja laskun lähtiessä maksamme asiakkaalle heti sovitun osan. Yleensä se on 50-70%, mutta sovittaessa voi olla korkeampikin, tai toki matalampi. Mikä kulloiseenkin kassankierron tilanteeseen on se sopivin.

Laskurahoituksen hinta riippuu limiitin koosta, laskujen määrästä, mutta eniten maksuehdosta. Yhtä hintaa ei voi esimerkkinä laittaa, mutta reilusti alle prosentista lähdetään liikkeelle Tässä kohtaa sitten myyntimme auttaa, ja laskee juuri siihen hetkeen sopivan tarjouksen. Tässä kohtaa on hyvä myös keskustella oman kirjanpitäjän kanssa. Heidän työn kannalta, on tärkeää, ja usein rahaa säästävä elementti kattava raportointi.

Palvelussa ei ole myöskään pakko rahoittaa kaikkia laskuja, emmekä sido asiakasta määräajalla. Pyrimme sitomaan asiakkaat ainoastaan hyvällä palvelulla.

KTI Online tuottaa kaikki tarvittavat laskurahoituksen kirjanpitoraportit. Ja tiliöi kaikki oikein suoraan kirjanpitojärjestelmään, esimerkiksi Netvisor toimii näin. Tässä kohtaa kirjanpidossa työt vähenevät ja se saattaa olla jopa säästö, tärkeä asia ottaa huomioon kokonaisuutta miettiessä.

Perintä

Joskus kassan oikaisemiseen saattaa riittää pelkästään se, että vanhat saatavat hoidetaan ajan tasalle. Tällöin perintätiimimme auttaa asiassa. Kirjoitimmekin aikaisemmin blogin siitä, mikä on kuhunkin hetkeen oikea palvelu. Mutta perinnän kulurakenne lyhyesti. Perinnän kulu, veloitetaan vapaaehtoisen perinnän osalta aina velalliselta. Palvelusta ei ole myöskään, kuukausi, vuosi tai tilitysmaksua.