Perintä vai laskurahoitus. Mikä on oikea väline?

Sami Saarenpää

Usein yhteydenotto meille tulee siinä kohtaa kun asiakas huomaa maksun jääneen tulematta. Syitä voi olla monia, syy ei ole käytännössä koskaan kiusallaan maksamatta jättäminen. Nykyään on yhä yleisempää että monet työt tehdään osana alihankintaketjua, ja jos siinä jokin lenkki viivästyy, viive usein näkyy loppupäässä ketjua ja maksu jää saamatta.

Tälläisen toimeksiannon perintä ei ole oikea ratkaisu, ja saattaa aidosti myös olla joissain tapauksissa myös haitaksi. Jos rahaa ei ole, on perintä tuomassa vain ylimääräistä stressiä. Toki tälläisissä tapauksissa raha silti kuuluu yrittäjälle, mutta yhteydenoton kulma olisi meilläkin aina selvittää taustat ja sitä kautta löytää kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Usein se on joko maksusuunnitelma tai vastaava.

Missä kohtaa laskurahoitus

Laskurahoitus ei poista sitä etteikö lasku pitäisi maksaa ajallaan, mutta tämä mahdollistaa pidemmän maksuehdon jolloin on mahdollista joissain tapauksissa jopa ottaa sellaisia tarjouksia joiden laskuttamista normaalisti kassa ei kestäisi. Koska usein monellakin alalla, siinä kohtaa kun lasku lähtee on syntynyt jo paljon kuluja, ehkä palkkoja, ostoja, ja jokainen viivästymisen päiväkin kiristää kassaa. Laskurahoitus on tässä kohtaa erittäin hyvä instrumentti koska se tuo osan summasta kassaan välittömästi kun lasku lähtee.

Asiakkaidemme mielipiteitä

Paras ja tärkein palaute palveluiden toimivuudesta kun tulee aina asiakkailta, niin kysymme sitä myös säännöllisesti. Referenssivideollakin esiintynyt Tapio Tremola Oy:stä kuvailee hyötyä juurikin näin:

Suurimmat hyödyt yhteistyöstä ovat olleet ehdottomasti kassavirran lyhentämisessä sekä kassa paineen helpottamisessa suurien urakoiden yhteydessä. Isommissa urakoissa on meidän investoitava laitteisiin, jolloin on huomattavasti helpompaa mahdollistaa rahojen uudelleen sijoittaminen yritykseen, kun jäädä odottelemaan eräpäivää ja saada rahat vasta silloin.

Ja se että yrittäjä itse pääsisi tekemään ydinosaamistaan tehokkaammmin kiteytyy hyvin taas tässä LVI Lotikko Oy:n Juhon palautteessa:

Viisain päätös oli hankkia kirjanpitäjä, sillä se vähentää muuhun kuin siihen ”leipätyöhön” käytettävän työn määrää olennaisesti. Koska kirjanpitäjä ei ole sihteeri, hoituu laskutus edelleen suoraan kotisohvalta itse tehden. Käytössäni on myös Fennoa eli taloushallinnon pilvipalvelu, jossa on näkymä yrityksen kirjanpitoon. Parasta on se, että se on integroitu saumattomasti KTI Laskutuksen laskurahoitus palveluun.

Palaute on meille aidosti tärkeää. Pystymme modernina toimijana reagoimaan helposti asiakkaiden toiveisiin ja myös tätä kautta on tullut useampi uusi integraatiokin.

Ja olemme usein korostaneet sitä että meidän tehtävämme on neuvoa mikä on oikea palvelu kunkin yrittäjän tarpeisiin. Siksi kannustamme ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä, kelloon ja kanavaan katsomatta.

Laskurahoitus ja usein kysytyt kysymykset

Laskurahoitus on yksi helpoimmin käyttöön otettavista työkaluista kassankierron nopeuttamiseen. Nykyään maksuajat pidentyvät ja vaikka maksaja olisi varma niin silti pitkä maksuaika hidastaa kassankiertoa ja saattaa vaikeuttaa investointeja. Tähän laskurahoitus on oikea palvelu poistamaan kitkaa prosessista.

Kenelle laskurahoitus sopii

Laskurahoitus sopii kaikenkokoisille yrityksille toimialaan katsomatta. Laskujen määrällä tai koolla ei ole merkitystä, ei myöskään sillä tehdäänkö B2B vai B2C kaupppaa. Erityisen tyytyväisiä asiakkaita löytyy vaikkapa rakennus- ja talotekniikkapuolelta, jossa maksuajat ovat pitkiä ja työt edellyttävät esim. tarvikehankintoja jo kauan ennen kuin asiakasta päästään laskuttamaan.

Paljonko laskusta saa heti tilille

Rahoitusaste riippuu pitkälti siitä mikä on yrityksen oma toive. Usein ei ole edes tarvetta 100% rahoitukselle ja tällöin kannattaa jo rahoitusprovisionkin puolesta laskea mahdollisimman hyvin sille tasolle mikä vastaa kassan aitoa tarvetta. Yleisin rahoitusaste on jossain 30-70%, välillä mutta elää joustavasti kumpaankin suuntaan juuri sinun yrityksesi tarpeen mukaan.

Mitä laskurahoitus maksaa

Laskurahoituksen kulu on ainoastaan laskukohtainen rahoitusprovisio ja käsittelykulu. Ei mitään muuta.

Millaiset kiinteät kulut laskurahoituksesta on

Meillä ei ole aloitusmaksua, kuukausimaksua- tai vuosimaksua. Ei piilokuluja.

Mitä hyötyä laskurahoituksesta on

Miten laskurahoitus otetaan käyttöön

Minulla on vähän laskuja, onko palvelu turha minulle

Jos nopeampi kassankierto auttaa sinua, niin meille ei ole väliä minkä verran laskuja lähetät. Isot ja pienet asiakkuudet ovat yhtä tervetulleita meille. Voidaan laskea tarjous juuri sinun tarpeitasi vastaamaan.

Kuulostaa hyvältä, miten päästään alkuun?

Ota yhteyttä, niin laskemme sinulle juuri sinun tarpeisiisi sopivan tarjouksen. Muista myös, että me haluamme olla alan joustavin toimija, kun sinun yrityksesti tilanne muuttuu me muutumme mukana. Hauamme räätälöidä palvelun, mikä auttaa sinua parhaiten aina juuri sinun sen hetkisessä tilanteessa.

-Sami / sami.saarenpaa@ktilaskutus.fi