Laskuttajan muistilista kesäksi

Laskuttajan muistilista kesäksi - pidä kassankierto nopeana

Kesä on yleensä aika kun kassakierto saattaa hetkittäin hidastua. Siihen kannattaa varautua ajoissa yksinkertaisin toimin.

Ennakointi on parasta lääkettä kassankiertoon

Jo hyvissä ajoin ennen lomakautta on usein fiksua kerätä kassaan puskuria. Ja mistäpä muualta raha yritykseen tulee kuin laskuttamisesta. Kun katsomme yritysten kassankiertoa niin laskurahoittajan- kuin perintäkumppanin silmin niin aika yleistä on sellainen että laskuja voi yksinkertaisesti myös unohtua lähettää.

Tässä ensimmäiset tarkistettavat toimet

Rahaa laskuistasi heti

Yksi varteenotettava vaihtoehto on rahoittaa laskuja ja kerätä sillä puskuria esimerkiksi rahoittamalla kaikki tai osa myyntilaskuista. Tähän laskurahoitus on hyvä elementti, koska voit myös määritellä millaisella rahoitusasteella laskut rahoitetaan, voit ottaa laskuista 50%, 75% tai 100% heti kun lasku lähtee. Yrityksen tarpeen mukaan ja rahoitusastetta voi myös vaihtaa kätevästi.

Lue lisää laskurahoituksesta täältä ja pyydä tarjous vaikka valmiiksi, se ei sido mihinkään.

Muista periä kaikki erääntyneet saatavat

Mitä pidemmälle erääntynyt lasku pääsee, sitä huonommaksi käy ennuste saada niistä rahoja. Ajantasainen ja jopa nopea muistutus on ainostaan hyvää asiakaspalvelua.

Mieti itsesi asiakkaan tilalle, jonka kohdalle mietit kehtaatko lähettää muistutuksen. Haluaisiko hän omat rahansa ajallaan?

Ja muistuttamisen lisäksi oikea tapa laskuttaa on aina hyvä varmistaa.

Miten toimia jos laskua ei silti makseta

Ensimmäisessä vaiheessa on aina fiksua olla itse nopeasti yhteydessä, kysyä että onhan lasku tullut varmasti perille. Kannattaa tiedustella siirretäänkö eräpäivää tai onnistuisiko osasuoritus. Joskus myös kohteliaan puhelinsoiton lisäksi on hyvä pyytää esimerkiksi kuittaus sähköpostiin sovitusta maksuohjelmasta.

Lasku perintätoimiston hoidettavaksi

Jos omat toimet eivät tehoa, kannattaa saatavat antaa perintätoimiston hoidettavaksi. Hyvin usein kun muistutuksen tekee ammattilainen, maksukäyttäytymiseen löytyy ryhtiliike ja vähintään keskusteluyhteys. Teemme usein erilaisia maksusuunnitelmia jotka ovat kummallekin osapuolelle usein paras ratkaisu. Meille on tärkeää että asiakas ja velallinen voivat myös perintätoimiston käytön jälkeen jatkaa normaalia asiakasuhdetta.

Hoidamme perinnän asiakassuhdetta kunnioittaen ja aina siten, että löydämme kaikkia tyydyttävän ratkaisun.

Sidomme asiakkaan ainoastaan hyvällä pavelulla, perinnän aloittaminen ei vaadi määräaikaista sopimusta.

Lue lisää perinnästä!

Hoidamme tarvittaessa myös koko reskontran ja tarjoamme ilmaisen laskutusohjelman

Voimme myös ottaa koko reskontran tarvittaessa hoitoon. Noudamme laskut rajapinnasta ja huolehdimme kaikista laskun lähettämisen jälkeisistä toimenpiteistä. Myöskin jos käytössä ei ole laskutusohjelmaa, KTI Online on ilmainen ohjelma, joka hoitaa reskontran ja tuottaa kaikki tarvittavat raportit kirjanpitoon. Myös KTI Online ohjelmaan voi liittää laskurahoituksen, mutta se ei toki ole pakollinen.

Lisää KTI Online ohjelmistosta täällä!